De meeste tijd breng je rond op je boxkleed

Als baby zijnde breng je je eerste jaar het meeste door op een boxkleed. Je slaapt hierin, je speelt hierin en je ligt hierin. Het is dan van belang dat wanneer je er eentje wil aanschaffen je een degelijk boxkleed kopen. Je wil namelijk dat je pasgeboren baby comfortabel kan liggen en geen last heeft van een boxkleed. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een boxkleed voor in de box van je pasgeboren baby, zodat jij zeker weet dat je pasgeboren baby comfortabel ligt en je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Wat voor soort materiaal?

Sommige mensen denken dat alle boxkleden van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, maar niks is minder waar. De meest verkochte boxkleden zijn gemaakt van stof, zoals katoen of badstof, met een polyester vulling. Deze boxkleden voelen daardoor warm en zacht aan. Maar naast stof heb je dus ook nog andere boxkleden. Je kunt namelijk ook kiezen voor een kleed van rubber, schuim of plastic. Kleden gemaakt van rubber en schuim geven meer grip, wat handig kan zijn bij het leren zitten van de baby. Een plastic boxkleed is vooral hygiënisch en kun je makkelijk afnemen.

Zorg voor een dikke matras

Je wil voorkomen dat je pasgeboren baby de onderkant van de box raakt. Nu lijkt dit onmogelijk, maar wanneer je een te dun boxkleed heb gekocht, kan dit al snel voorkomen. De meeste boxkleden zijn tussen de drie en vier centimeter dik. Let er ook op dat je juist niet een te dik en zacht kleed koopt, dit kan namelijk zorgen voor verstikkingsgevaar. Je baby kan namelijk dan wegzakken met zijn gezicht. Doe ook geen extra matras erbij in, omdat ook hier de baby tussen beide matrassen kan komen. Dus zoek eerst goed uit wat voor soort boxkleed je nodig hebt, voordat je er eentje aanschaft bij bijvoorbeeld https://www.koeka.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *